Enostaven in hiter najem vozila v Piranu

Pri nas je najem vozila izjemno enostavno opravilo

1.

Rezervacija

Preko internetnega rezervacijskega sistema ali telefona vozilo najprej rezervirate.

2.

Prevzem vozila

Vozilo prevzamete v izbrani poslovalnici ob izbranem času ter poravnate stroške najema.

3.

Vračilo vozila

Vozilo v izbrani poslovalnici vrnete ob izbranem času.

Rent-a-car Piran

Piran je pristaniško mesto na slovenski obali s približno 4.200 stalnih prebivalcev. Leži na rtu Piranskega polotoka ter je 5 km oddaljen od bližnjega Portoroža ali 10 km od Izole in 20 km od Kopra. Iz Pirana lahko obiščete tudi Benetke in sicer po morski poti z mednarodno potniško linijo. Ladijska povezava deluje v času turistične sezone med začetkom maja in koncem septembra.

Pristanišče Piran se deli na veliko in malo pristanišče, ali mandrač ter ima dva morska pomola – novi pomol ter glavni pomol.

Dostop in parkirišča v Piranu

V mestu Piran lahko parkirajo abonirani stanovalci mestnega jedra Piran, obiskovalcem pa mestni upravljalci priporočajo parkiranje bodisi na Parkirišču Fornače ali v bližnji garažni hiši Fornače. Prav tako je obiskovalcem namenjena garažna hiša Arze pri pokopališču, na koncu Belokriške ceste.
O mestu Piran
Začetki naselitve v Piranu segajo v zgodnji srednji vek, tekom stoletij je bilo mesto pod bizantinsko, frankovsko in kasneje beneško oblastjo.
Kot obmorsko mesto, je Piran od nekdaj tesno povezan s pomorskimi dejavnostmi, pomorsko trgovino, ribolovom in kmetijstvo. Iz zaledja je pomembna pridelava sadja (grozdje, olive) ter vrtnin, deloma tudi vina in oljčnega olja. V preteklosti, je bila v Piranu pomembna gospodarska dejavnost proizvodnja kakovostne soli, v bližnjih solinah v Strunjanu, Luciji in Sečovljah). Solinarstvo in trgovanje s soljo sta bili tako pomembni za razvoj Pirana, da njuno omembo najdemo že v najstarejših ohranjenih piranskih statutih iz leta 1274.

Znamenitosti Pirana

Osrednji Piranski mestni prostor – Tartinijev trg, se imenuje po skladatelju Giuseppe Tartiniju, ki je imel v Piranu glasbeno šolo, poznano po vsej Evropi. Trg je bil nekoč notranje pristanišče za jadrnice in ribiške čolne t.i. mandrač. Konec 19. stoletja so mandrač zaradi zdravstveno-higienskih razlogov in smradu zasuli ter naredili prostorno ploščad, okoli katere so zgradili vse pomembnejše ustanove in meščanske stavbe. Od najbolj znanih okoliških stavb so najpomembnejše: beneško gotska hiša – Benečanka s svojo prepoznavno fasado v rdeči barvi, neorenesančna mestna hiša, cerkev svetega Petra v klasicističnem slogu in sodna palača ob zahodnem robu trga.

Tartini Square in Piran, Slovenia. Français : ...
Tartini Square in Piran, Slovenia. Français : La place Tartini à Piran, en Slovénie. Italiano: Piazza Tartini a Pirano, Slovenia. (Photo credit: Wikipedia)

Cerkev sv. Jurija

Od kulturnih znamenitosti je pomembno omeniti cerkev sv. Jurija iz 14.st., ki Piranu daje njegovo prepoznavno silhueto. Bližnji zvonik je bil dograjen leta 1608, prav tako je v 17. st. cerkev ob prenovi dobila svojo današnjo baročno podobo. Baročni čas je predstavljal velika gradbena dela v Piranu, saj so leta 1650 v neposredni bližini cerkve postavili novo krstilnico.

Obiskovalce piranske cerkve sv. Jurija pa preseneti predvsem veličastno podporno zidovje, zgrajeno leta 1641, ki je na morski strani utrjeno z mogočnimi kamnitimi oboki. Gradnja kamnitih obokov, ki so utrdili grič na morski strani, se je začela leta 1663 in je trajala dobrih 140 let, do leta 1804. Zaradi erozije so oboki ves čas izpostavljeni počasnemu propadu, zato so jih leta 1998 obnovili.

Piransko mestno obzidje

Kot obmorsko srednjeveško mesto je v preteklosti Piran obkrožalo mestno obzidje, najverjetneje že v 7. stoletju. Obzidje so postopno širili vse dokler ni zajelo prostor celotnega polotoka. Deli ohranjenega obzidja so tekom stoletij prehajali v sestavni del okoliških stavb. Obzidje, katerega gradnja se je zaključila v letih 1470–1534, je imelo kar osem zelo visokih obrambnih stolpov. V zadnjem času so bili obnovljeni posamezni deli še ohranjenih stolpov in postavljena povezovalna stopnišča, tako da je dostop mogoč tudi za obiskovalce. Do današnjih časov se je ohranilo tudi sedem mestnih vrat, nekdanjih vhodov skozi obzidje v mesto, ki so na bolj ali manj viden način vtkana v mestno strukturo.

Piran
Piran (Photo credit: Wikipedia)

Tržnica
Piranska tržnica se nahaja za občinsko palačo na Zelenjavnem trgu. Tržnica je že od nekdaj pomembno zbirališče Pirančanov ter obiskovalcev Pirana. Odprta skozi celo leto, na njej pa svoje pridelke in ostalo blago prodajajo okoliški kmetje in ostali prodajalci.

Muzej
Pomorski muzej »Sergej Mašera« predstavlja pomorsko preteklost obalnega področja in različne gospodarske panoge, vezane na morje. V njem si lahko ogledate zbirko o nekdanjih pomorskih poteh in razvoju trgovine od prazgodovine do srednjega veka.

V Muzeju podvodnih dejavnosti v Piranu si lahko ogledate prikaze potapljanja vse od njegovih začetkov do danes.

Naša vozila

Najboljša vozila za vse okuse in različne potrebe


VW Golf

ali podobno vozilo


VW ID4 Electric (GPS NAVI included)

ali podobno vozilo


Toyota Yaris

ali podobno vozilo

Preverite najugodnejšo ponudbo vozil

Kje smo?

Prevzem vozila - Piran

Piran (BREZPLAČNA dostava iz poslovalnice Koper) 6330 Piran M: 041 442 394 E: info@avantcar.si Delovni čas: Ponedeljek – petek: 8:00 – 18:00 Sobota, nedelja in prazniki: 8:00 – 14:00