Enostaven in hiter najem vozila na Bledu

Pri nas je najem vozila izjemno enostavno opravilo

1.

Rezervacija

Preko internetnega rezervacijskega sistema ali telefona vozilo najprej rezervirate.

2.

Prevzem vozila

Vozilo prevzamete v izbrani poslovalnici ob izbranem času ter poravnate stroške najema.

3.

Vračilo vozila

Vozilo v izbrani poslovalnici vrnete ob izbranem času.

Rent-a-car Bled

no images were found


Bled in Blejsko jezero veljata za enega najlepših turističnih krajev v Sloveniji. Današnje naselje je skupek petih vasi, ki so razporejene okoli jezera (Grad, Mlino, Rečica, Zagorice in Želeče). Ostanki starih vaških trgov so dobro vidni še danes. Naselje leži sredi razgibane pokrajine, katero so oblikovali potujoči ledeniki. Dinamičnost pokrajine ustvarjajo okoliške vzpetine.

Jezero, ki je dolgo 2,12 km in široko od 0,5 do 1 km ima poleti prijetno ogreto vodo, primerno za kopanje. V zelo mrzlih zimah jezero zamrzne in v res mrzlih zimah je zamrznjena jezerna površina primerna za dranje. Jezero je vseh letnih časih priljubljena točka za različne vrste rekreacije ali pešpot okoli jezera.

Če planirate obisk Bleda s pristankom na mednarodnem letališču Jožeta Pučnika lahko koristite tamkajšnjo Rent-a-car poslovalnico Rent-a-car Brnik. Če iščete najem vozila na Bledu, vam je na voljo poslovalnica na Ljubljanski cesti 7 na Bledu.

 

Zgodovina Bleda

Na zgoščanje blejskih vasi v mestno naselje je vplivala zemljiška odveza leta 1848. Pomenila je odpravo fevdalnega družbenega reda in kmetje so najprivlačnejša kmetijska zemljišča ob vzhodni obali jezera začeli prodajati premožnim meščanom za gradnjo počitniških vil. Vasi Grad, Zagorice in Želeče so se pričele zraščati. Leta 1960 je Bled tudi uradno pridobil status mesta.

Nejvečjo znamenitost Bleda predstavlja Blejski otok s cerkvijo Marijinega vnebovzetja. V poganskih časih je bilo na otoku svetišče boginji ljubezni – Živi. Po pokristjanjevanju leta 745 n.št. je staroslovansko svetišče zamenjala cerkev, posvečena Marijinemu rojstvu. Staro cerkev je leta 1465 nadomestila enoladijska gotska cerkev. Sedanji baročni videz je cerkev dobila sredi 17. st. Takrat so postavili tudi znamenito stopnišče, ki ga sestavlja 99 stopnic.

 

Blejski otok s cerkvijo je priljubljena točka za poroke in poročna slavja. Ste vedeli, da še danes velja običaj, da če se želi par poročiti v cerkvici na otoku, mora ženin najprej nesti nevesto po vseh 99. stopnicah?

Otok je z ljubeznijo povezan tudi z otoškimi legendami. Prva sega v čas pokristjanjevanja Slovanov in je opisana v Krstu pri Savici, pesmi slovenskega pesnika – Franceta Prešerna. Legenda opisuje življenje varovalcev otoškega svetišča slovanske boginje ljubezni Žive, svečenika Staroslava in njegove hčerke Bogomile ter vodje poganov Črtomirja.

 

Druga legenda vključuje še danes delujoči otoški zvon želja. Po legendi je sredi 16.st. na otoku živela mlada vdova, ki je zbrala vse svoje bogastvo, da bi dala vliti nov zvon v spomin na pokojnega moža. Vendar se je novi zvon v hudem viharju potopil. Legenda pravi, da se potopljeni zvon v jasnih nočeh oglaša iz jezerskih globin. Po vdovini smrti so na otoku postavili nov zvon. Legenda pravi, da kdor z njim pozvoni ter svojo željo priporoči usmiljeni “gospe z jezera”, se mu želja zagotovo izpolni.

 

Na otok se lahko podate na več načinov, najbolj spektakularen je s pletno – tradicionalnim blejskim čolnom, znanim le na Bledu. Pojav čolna, ki lahko prevaža do 20 ljudi, sega daleč v leto 1590. Na Bledu velja pravilo, da kdor se ni peljal na blejski otok s pletno, ni zares obiskal Bleda.

English: Rowboats "Pletna" on the La...
English: Rowboats “Pletna” on the Lake Bled, Upper Carniola, Slovenia Deutsch: Ruderboote „Pletna“ auf dem Bleder See, Bled, Oberkrain, Slowenien (Photo credit: Wikipedia)

Blejski grad ponuja najlepši razgled na blejsko jezero, otok in daljno okolico. Prvi stolp z obzidjem je ta grajskem hribu stal v romanskih časih, pravi grad je bil zgrajen v začetku 11. st. in je ohranil obrambno funkcijo ter skromno notranjost. Kasneje so dograjevali obrambne stolpe in utrjevali okoliško zunanje obzidje, današnjo podobo pa je grad dobil po prezidavi po potresu leta 1511.

Kremna rezina ali kremšnita je simbol blejske kulinarične ponudbe in če želite res pravo kremno rezino, pripravljeno po tradicionalnem receptu, se odpravite v Kavarno Park.

Če vam čas dopušča, z rent a car-om vsekakor obiščite 4 kilometre oddaljeno sotesko Vintgar. Čez 1,6 km dolgo sotesko, globine, in nad deročo reko je z lesenimi mostovi speljana varovana pešpot. Reka Radovna s svojimi slapovi, tolmuni in brzicami ponuja neverjetne poglede na divjo naravo, ob poti pa lahko občudujete številne rastlinske vrste. Pešpot se zaključi z nepozabnim rečnim slapom Šum.

English: Bled, Slovenia
English: Bled, Slovenia (Photo credit: Wikipedia)

 

 

Naša vozila

Najboljša vozila za vse okuse in različne potrebe


VW Up

ali podobno vozilo


Mercedes-Benz A-Class Aut.

ali podobno vozilo


Renault Grand Scenic

ali podobno vozilo

Preverite najugodnejšo ponudbo vozil

Kje smo?

Prevzem vozila - poslovalnica Bled

Poslovalnica Bled Ljubljanska cesta 7 4260 Bled M: 041 400 980 E: info@avantcar.si Delovni čas: Ponedeljek – petek: 8:00 – 18:00 Sobota, nedelja in prazniki: 8:00 – 14:00